Helsingin matkailun tunnuslukuja

Raporttia ladataan...

Huhtikuu 2017

Rekisteröidyt yöpymiset

Huhtikuussa 2017 Helsingissä kirjattiin 283 000 yöpymistä, joista suomalaisille 139 000 ja ulkomaalaisille 144 000 yötä. Suomalaisten yöpymiset lisääntyivät yhdeksän prosenttia ja ulkomaalaisten yöpymiset lisääntyivät 21 prosenttia. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät 14 prosenttia viime vuoden huhtikuusta. Eniten ulkomaalaisten yöpymisiä kirjattiin Helsingissä briteille: 12 300 yötä. Taitoluistelun MM-kisat jatkuivat Helsingissä huhtikuun ensi päiville saakka (29.3.-2.4.).

Markkinaosuus prosenttia

Koko maassa kirjattiin yöpymisiä ( %), joista suomalaisille ( %) ja ulkomailla asuville ( %). markkinaosuus koko maan yöpymisistä oli  % ( prosenttiyksikköä), suomalaisten yöpymisistä  % ja ulkomaalaisten yöpymisistä  %.

Majoitusliikkeisiin saapui matkailijaa

Saapumiset rekisteröityihin majoitusliikkeisiin vuoden takaisesta. Yöpyneistä matkailijoista  % oli suomalaisia ja  % ulkomaalaisia.

Matkan tarkoitus ja kesto

n yöpymisistä ( %) oli vapaa-ajan matkailijoiden ja ( %) työmatkailijoiden tekemiä.

n aikana suomalaiset yöpyivät rekisteröidyissä majoitusliikkeissä keskimäärin yötä ( yötä) ja ulkomaalaiset yötä ( yötä).

Majoitusmyynti euroa

Yhteensä rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti oli ssa euroa, kun vuotta aiemmin myynti oli euroa. Huoneiden keskihinta oli euroa ( euroa) ja käyttöaste  % ( prosenttiyksikköä).

Tax free -myynnit Helsingissä edellisvuodesta (Venäjä  %, Kiina  %).

Lentomatkustajia saapui

Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui lentäen yhteensä matkustajaa (pl. vaihtomatkustajat), joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Yhteensä matkat .

Vaihtomatkustajia saapui , joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Vaihtomatkat . Lentomatkustajia (pl. vaihtomatkustajat) lähti .

Laivamatkustajia saapui

Saapumiset Helsingin satamaan kaikista lähtösatamista . Satamasta lähti matkustajaa.

Lähteet: Visiittori.fi, Tilastokeskus, Finavia, Global Blue, Tourmis

Visiittori.fi | © Tutkimus- ja Analysointi­keskus TAK Oy