Helsingin matkailun tunnuslukuja

Raporttia ladataan...

Heinäkuu 2017

Rekisteröidyt yöpymiset

Heinäkuussa 2017 Helsingissä kirjattiin 458 000 yöpymistä, joista suomalaisille 199 000 ja ulkomaalaisille 259 000 yötä. Suomalaisten yöpymiset lisääntyivät seitsemän prosenttia ja ulkomaalaisten yöpymiset lisääntyivät yhdeksän prosenttia. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät kahdeksan prosenttia viime vuoden heinäkuusta. Eniten ulkomaalaisten yöpymisiä kirjattiin Helsingissä yhdysvaltalaisille: 23 200 yötä. Hyvään yöpymisten kasvuun auttoivat monet Helsingissä ja lähiseudulla järjestetyt tapahtumat, jotka toivat matkailijoita sekä kotimaasta että ulkomailta. Paikkakunnalla järjestettiin mm. jalkapallon Helsinki Cup (ennätykselliset 22 000 osallistujaa 16 eri maasta), SM Beach Volley -turnaus, Robecon-pelitapahtuma (yli 4000 kävijää), Pride-kulkue ja Tuska-festivaali. Myös Tall Ship Races (Kotka ja Turku) toi Helsinkiin kansainvälisiä vieraita miehistövaihtojen vuoksi.

Markkinaosuus prosenttia

Koko maassa kirjattiin yöpymisiä ( %), joista suomalaisille ( %) ja ulkomailla asuville ( %). markkinaosuus koko maan yöpymisistä oli  % ( prosenttiyksikköä), suomalaisten yöpymisistä  % ja ulkomaalaisten yöpymisistä  %.

Majoitusliikkeisiin saapui matkailijaa

Saapumiset rekisteröityihin majoitusliikkeisiin vuoden takaisesta. Yöpyneistä matkailijoista  % oli suomalaisia ja  % ulkomaalaisia.

Matkan tarkoitus ja kesto

n yöpymisistä ( %) oli vapaa-ajan matkailijoiden ja ( %) työmatkailijoiden tekemiä.

n aikana suomalaiset yöpyivät rekisteröidyissä majoitusliikkeissä keskimäärin yötä ( yötä) ja ulkomaalaiset yötä ( yötä).

Majoitusmyynti euroa

Yhteensä rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti oli ssa euroa, kun vuotta aiemmin myynti oli euroa. Huoneiden keskihinta oli euroa ( euroa) ja käyttöaste  % ( prosenttiyksikköä).

Tax free -myynnit Helsingissä edellisvuodesta (Venäjä  %, Kiina  %).

Lentomatkustajia saapui

Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui lentäen yhteensä matkustajaa (pl. vaihtomatkustajat), joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Yhteensä matkat .

Vaihtomatkustajia saapui , joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Vaihtomatkat . Lentomatkustajia (pl. vaihtomatkustajat) lähti .

Laivamatkustajia saapui

Saapumiset Helsingin satamaan kaikista lähtösatamista . Satamasta lähti matkustajaa.

Lähteet: Visiittori.fi, Tilastokeskus, Finavia, Global Blue, Tourmis

Visiittori.fi | © Tutkimus- ja Analysointi­keskus TAK Oy