Helsingin matkailun tunnuslukuja

Raporttia ladataan...

Helmikuu 2018

Rekisteröidyt yöpymiset

ssa kirjattiin yöpymistä, joista suomalaisille ja ulkomaalaisille yötä. Suomalaisten yöpymiset ja ulkomaalaisten yöpymiset . Yhteensä yöpymiset viime vuoden sta. Eniten ulkomaalaisten yöpymisiä kirjattiin : yötä.

Markkinaosuus prosenttia

Koko maassa kirjattiin yöpymisiä ( %), joista suomalaisille ( %) ja ulkomailla asuville ( %). markkinaosuus koko maan yöpymisistä oli  % ( prosenttiyksikköä), suomalaisten yöpymisistä  % ja ulkomaalaisten yöpymisistä  %.

Majoitusliikkeisiin saapui matkailijaa

Saapumiset rekisteröityihin majoitusliikkeisiin vuoden takaisesta. Yöpyneistä matkailijoista  % oli suomalaisia ja  % ulkomaalaisia.

Matkan tarkoitus ja kesto

n yöpymisistä ( %) oli vapaa-ajan matkailijoiden ja ( %) työmatkailijoiden tekemiä.

n aikana suomalaiset yöpyivät rekisteröidyissä majoitusliikkeissä keskimäärin yötä ( yötä) ja ulkomaalaiset yötä ( yötä).

Majoitusmyynti euroa

Yhteensä rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti oli ssa euroa, kun vuotta aiemmin myynti oli euroa. Huoneiden keskihinta oli euroa ( euroa) ja käyttöaste  % ( prosenttiyksikköä).

Helsingin Airbnb-majoitus

ssa koko asuntojen Airbnb-myynnin arvo oli euroa, muutosta prosenttia edellisvuodesta. ssa koko asuntoja oli tarjolla kappaletta, muutos prosenttia edellisvuodesta. Koko asuntojen käyttöasteprosentti oli . Yksittäisiä huoneita oli tarjolla kappaletta, muutos prosenttia edellisvuodesta. Jaettuja huoneita oli kappaletta ( %).

Taxfree-myynti

Tax free -myynnit Helsingissä edellisvuodesta (Venäjä  %, Kiina  %).

Lentomatkustajia saapui

Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui lentäen yhteensä matkustajaa (pl. vaihtomatkustajat), joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Yhteensä matkat .

Vaihtomatkustajia saapui , joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Vaihtomatkat . Lentomatkustajia (pl. vaihtomatkustajat) lähti . Lentoaseman kokonaismatkustajamäärä oli .

Laivamatkustajia saapui

Saapumiset Helsingin satamaan kaikista lähtösatamista . Satamasta lähti matkustajaa.

Lähteet: Visiittori.fi, Tilastokeskus, Finavia, Global Blue, Tourmis, AirDNA

Visiittori.fi | © Tutkimus- ja Analysointi­keskus TAK Oy