Jyväskylän seudun matkailun tunnuslukuja

Raporttia ladataan...

Syyskuu 2020

Rekisteröidyt yöpymiset

Yöpymisiä kirjattiin ssa , joista suomalaisille ja ulkomaalaisille . Näin ollen suomalaisten yöpymiset ja ulkomaalaisten yöpymiset . Yhteensä yöpymiset viime vuoden sta. Eniten ulkomaalaisten yöpymisiä kirjattiin : yötä.

ssa yöpymisiä tehtiin yhteensä ( % edellisvuodesta), joista kotimaisia oli ( % edellisvuoteen verrattuna) ja ulkomaalaisia ( % edellisvuoteen verrattuna). Koko maassa tehtiin ssa yöpymisiä yhteensä ( % edellisvuodesta), joista kotimaisia oli ( % edellisvuoteen verrattuna) ja ulkomaalaisia ( % edellisvuoteen verrattuna).

Markkinaosuus prosenttia

Koko maassa kirjattiin yöpymisiä ( %), joista suomalaisille ( %) ja ulkomailla asuville ( %). markkinaosuus koko maan yöpymisistä oli  % ( prosenttiyksikköä), suomalaisten yöpymisistä  % ja ulkomaalaisten yöpymisistä  %.

Majoitusliikkeisiin saapui matkailijaa

Saapumiset rekisteröityihin majoitusliikkeisiin vuoden takaisesta. Yöpyneistä matkailijoista  % oli suomalaisia ja  % ulkomaalaisia.

Matkan tarkoitus ja kesto

n yöpymisistä ( %) oli vapaa-ajan matkailijoiden ja ( %) työmatkailijoiden tekemiä.

n yöpymisistä ( %) oli vapaa-ajan matkailijoiden ja ( %) työmatkailijoiden tekemiä. Vapaa-ajan matkojen osuus vuoden alusta lähtien oli prosenttia ja työmatkojen prosenttia kaikista matkoista.

n aikana suomalaiset yöpyivät rekisteröidyissä majoitusliikkeissä keskimäärin yötä ( yötä) ja ulkomaalaiset yötä ( yötä).

Majoitusmyynti euroa

Yhteensä rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti oli ssa euroa, kun vuotta aiemmin myynti oli euroa. Huoneiden keskihinta oli euroa ( euroa) ja käyttöaste  % ( prosenttiyksikköä).

Jyväskylän Airbnb-majoitus

ssa koko asuntojen Airbnb-myynnin arvo oli euroa, muutosta prosenttia edellisvuodesta. ssa koko asuntoja oli tarjolla kappaletta, muutos prosenttia edellisvuodesta. Koko asuntojen käyttöasteprosentti oli . Yksittäisiä huoneita oli tarjolla kappaletta, jossa oli muutosta prosenttia edellisvuodesta. Jaettuja huoneita oli kappaletta ( %).

Lentomatkustajia saapui

Jyväskylän lentoasemalle saapui lentäen yhteensä matkustajaa, joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Yhteensä matkat . Kentältä lähti matkustajaa, matkat .


Lähteet: Tilastokeskus, Finavia, AirDNA
Koonnut: Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy
Jyväskylän seutu käsittää seuraavat kunnat:Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen ja Äänekoskivisitjyvaskyla.fi

Matkailuneuvonta: (014) 266 0113 Matkailuneuvonta:(014) 266 0113, matkailu (at) jkl.fi,
Visiittori.fi | © Tutkimus- ja Analysointi­keskus TAK Oy