Pyhä-Luoston matkailun tunnuslukuja

Raporttia ladataan...

Lokakuu 2018

Rekisteröidyt yöpymiset

Lokakuussa 2018 Pyhä-Luostolla kirjattiin 6 000 yöpymistä, joista suomalaisille 5 700 (+118 %) ja ulkomaalaisille 290 (-55 %) yötä. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät 84 prosenttia viime vuoden lokakuusta. Eniten ulkomaalaisten yöpymisiä kirjattiin Pyhä-Luostolla saksalaisille: 139 yötä. Kesäkaudella 2018 (toukokuu-lokakuu) rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat yhdeksän prosenttia Pyhä-Luostolla. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisissä kasvua oli 15 prosenttia, joka oli 5 100 yöpymistä enemmän kuin edellisvuonna. Suurin ulkomaalainen matkustajaryhmä olivat saksalaiset 8 100 yöpymisellä (kuuden prosentin lasku edellisvuodesta). Koko Lapissa yöpymiset samana ajanjaksona kasvoivat 0,5 %.

Markkinaosuus prosenttia

Koko maassa kirjattiin yöpymisiä ( %), joista suomalaisille ( %) ja ulkomailla asuville ( %). markkinaosuus koko maan yöpymisistä oli  % ( prosenttiyksikköä), suomalaisten yöpymisistä  % ja ulkomaalaisten yöpymisistä  %. markkinaosuus Lapin yöpymisistä oli  % ( prosenttiyksikköä), suomalaisten yöpymisistä  % ja ulkomaalaisten yöpymisistä  %.

n yöpymisissä mitattuna, oli Suomen matkailualueista sijalla .

(Paikkakuntatilastoihin sisältyvät seuraavat matkailukeskukset:Kuusamo-Ruka, Kittilä-Levi, Sotkamo-Vuokatti, Muonio-Olos, Kolari-Ylläs.)


n yöpymisistä ( %) oli vapaa-ajan matkailijoiden ja ( %) työmatkailijoiden tekemiä.

ssa suomalaiset yöpyivät rekisteröidyissä majoitusliikkeissä keskimäärin yötä ( yötä) ja ulkomaalaiset yötä ( yötä).

Majoitusliikkeisiin saapui matkailijaa

Saapumiset rekisteröityihin majoitusliikkeisiin vuoden takaisesta. Yöpyneistä matkailijoista  % oli suomalaisia ja  % ulkomaalaisia.

Majoitusmyynti euroa

Yhteensä rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti oli ssa euroa, kun vuotta aiemmin myynti oli euroa. Huoneiden keskihinta oli euroa ( euroa) ja käyttöaste  % ( prosenttiyksikköä).

Tax free -myynnit (Venäjä  %, Kiina  %).

RevPAR (revenue per available room) on majoituksen keskimääräinen myyntitulo käytettävissä olevaa huonetta kohden.
Laskentakaava: RevPAR = huoneiden keskihinta * huoneiden käyttöaste.

Lentomatkustajia saapui Kittilän ja Rovaniemen lentoasemalle

Kittilän lentoasemalle saapui yhteensä matkustajaa, joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Yhteensä matkat . Vastaavasti Rovaniemen lentoasemalle saapui yhteensä matkustajaa, joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Yhteensä matkat Rovaniemelle .


Lähteet: Tilastokeskus, Finavia
Koonnut: Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy

Pyhä-Luosto Matkailuyhdistys ry
Luontotie 1, 98530 Pyhätunturi
040 843 4173040 843 4173, info (at) pyha-luosto.fi, pyha-luosto.fi
Visiittori.fi | © Tutkimus- ja Analysointi­keskus TAK Oy