Vaasan seudun matkailun tunnuslukuja

Raporttia ladataan...

Elokuu 2019

Rekisteröidyt yöpymiset

Elokuussa 2019 Vaasan seudulla kirjattiin 36 800 yöpymistä, joista suomalaisille 27 400 (-0,2 %) ja ulkomaalaisille 9 400 (+18 %) yötä. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät neljä prosenttia viime vuoden elokuusta. Eniten ulkomaalaisten yöpymisiä kirjattiin Vaasan seudulla ruotsalaisille: 3 900 yötä.
Kesän aikana Vaasan matkailussa näkyi myös kansainvälisiä risteilymatkustajia, joista Birka toi kaupunkiin 2 600 ja AidaAura 2500 matkustajaa. Kaupungissa vieraili siis yhteensä 5 100 kansainvälistä risteilymatkustajaa.

Markkinaosuus prosenttia

Koko maassa kirjattiin yöpymisiä ( %), joista suomalaisille ( %) ja ulkomailla asuville ( %). markkinaosuus koko maan yöpymisistä oli  % ( prosenttiyksikköä), suomalaisten yöpymisistä  % ja ulkomaalaisten yöpymisistä  %.

n yöpymisissä mitattuna, oli Suomen matkailualueista sijalla .

n yöpymisistä ( %) oli vapaa-ajan matkailijoiden ja ( %) työmatkailijoiden tekemiä.

ssa suomalaiset yöpyivät rekisteröidyissä majoitusliikkeissä keskimäärin yötä ( yötä) ja ulkomaalaiset yötä ( yötä).

Majoitusliikkeisiin saapui matkailijaa

Saapumiset rekisteröityihin majoitusliikkeisiin vuoden takaisesta. Yöpyneistä matkailijoista  % oli suomalaisia ja  % ulkomaalaisia.

Majoitusmyynti euroa

Yhteensä rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti oli ssa euroa, kun vuotta aiemmin myynti oli euroa. Huoneiden keskihinta oli euroa ( euroa) ja käyttöaste  % ( prosenttiyksikköä).

Vaasan Airbnb-majoitus

ssa koko asuntojen Airbnb-myynnin arvo oli euroa, muutosta prosenttia edellisvuodesta. Koko asuntojen käyttöasteprosentti oli .

Lentomatkustajia saapui

Vaasan lentoasemalle saapui yhteensä matkustajaa, joista  % saapui ulkomailta ja  % Suomesta. Yhteensä matkat edellisvuodesta.


Lähteet: Tilastokeskus, Finavia
Koonnut: Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy
Visiittori.fi | © Tutkimus- ja Analysointi­keskus TAK Oy